DİYARBAKIR / SİLVAN - Silvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Silvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yenişehir Mahallesi Sanayi Caddesi Numara 13 Silvan / DİYARBAKIR
Vizyon
Mevcut teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ve yeni teknolojiler yaratabilecek düşünce yapısına sahip, sürekli gelişen ve değişime açık, alanında yüksek öğrenime yönelebilen, ülke kültürüne ve değerlerine bağlı, insani değerlerle donatılmış, Atatürkçü düşünce yapısına sahip, demokratik, laik ve insan haklarına saygılı, endüstrinin ihtiyaç duyduğu girişimci ve üretken bireyler yetiştirmek.
Misyon
Öğrencilerimize, alanlarında yükseköğrenime devam edebilecek bilgi ve beceriyi kazandırmak, endüstri kuruluşlarına nitelikli teknik elemanlar yetiştirmek, toplumsal kalkınma ve refahın gelişmesine katkıda bulunmak, bilimsel düşünme ve sorun çözme yeteneği gelişmiş nesiler yetiştirmek, iş arayan değil; iş yaratan nesiller yetiştirmek, öğrencilerin farklılıklarına saygı duyarak yetenekleri ölçüsünde ve doğrultusunda, eğitim yöntem ve tekniklerini uygulamak, öğrenmeye hazır, üretici, iletişim kurabilen sorumlu bireyler olarak hayata hazırlamak eğitim öğretim yönteminde katılımcılığı teşvik etmek, öğrencilerin istek ve dileklerini dikkate alan bir yönetim anlayışını benimsemek, öğrenme sevgisini yaşam boyu benimseyerek sürdürmelerini sağlamak için çalışırız.
Başarılar
Bünyemizde açılan Spor kursunda 89 öğrencimizin çeşitli üniversitelere yerleştirilmesi.
Öğretim Şekli :Tekli öğretim
Kalorifer